Stichting ‌Schoolvoetbal
‌DEN HELDER
Pagina titel
Meer informatie
Via onze subpagina's vind je meer informatie over de historie van Schoolvoetbal in Den Helder
Zo begon het
ZO BEGON HET
April 1927
In het Algemeen Militair Tehuis in de Spoorstraat vindt een vergadering plaats waarbij vertegenwoordigers van verschillende onderwijsinrichtingen in Den Helder aanwezig zijn. De vergadering staat onder leiding van de heer D. Kort, vertegenwoordiger van de Noord Hollandse Voetbalbond. In vele grote steden bloeit het schoolvoetbal op. Vanwege dat succes wordt besloten ook in Den Helder het schoolvoetbal in te voeren.

‌April 1936
De eerste krantenknipsels uit het archief van het Regionaal Archief Alkmaar dateren van 9 april 1936. Op zaterdag 11 april doen ruim vijfhonderd scholieren doen mee aan het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld op de complexen van HRC, Helder en Heldersche Boys. Het kampioenschap verliep niet helemaal vlekkeloos. Door zeer ongunstige weersomstandigheden moesten wedstrijden op 21 april 1936 tot drie keer toe worden uitgesteld. Ook in 1936 was het schoolvoetbaltoernooi afhankelijk van giften en aangeboden prijzen.

Lees verder
Schoolvoetbal Den Helder wordt ondersteund door:
Contact
Stichting schoolvoetbal       
‌Den Helder
‌‌Klik hierRegio
Ons voetbal toernooi valt onder Schoolvoetbalregio West 1 - Noord. West 1 - Noord bestaat uit 14 regio’s. Ca. 43 plaatsen doen hieraan mee.Nadat alle plaatselijke toernooien zijn gespeeld worden de kampioenen van categorie JB 8X8 en MB 8X8; JO 6X6 en MO 6X6worden  afgevaardigd voor de Regio finales. 
Website powered by: